Samsung heeft problemen met vingerafdrukscanner

De vingerafdrukscanner levert Samsung opnieuw problemen op. De ambitie van het bedrijf is om de sensor onder het beeldscherm te integreren. Die wens had de fabrikant al bij de Samsung Galaxy S8, maar het bedrijf kreeg het niet voor elkaar de functie op tijd af te krijgen.

Daarom week Samsung uit naar de achterzijde van het toestel. Van de Galaxy Note 8 werd verwacht dat het toestel wel een vingerafdrukscanner onder het beeldscherm heeft, maar het lijkt erop dat het Samsung opnieuw tegenzit.

Samsung moet vingerafdrukscanner onder beeldscherm integreren

Tegenwoordig worden beeldschermen van smartphones steeds groter. De randen rondom de toestellen verdwijnen steeds meer. Daardoor blijft er minder ruimte over voor de vingerafdrukscanner en andere knoppen. Samsung wil de knop daarom in het beeldscherm verwerken. De techniek erachter is al ontwikkeld, maar toch loopt het bedrijf tegen een aantal problemen aan.

Zo wil Samsung de knop aan de onderzijde van het beeldscherm integreren. Samsung heeft daarmee al geƫxperimenteerd, maar het beeldscherm is rond de vingerafdrukscanner aanzienlijk helderder dan op andere plekken in het scherm. Daarom zou het bedrijf ervoor gekozen hebben voorlopig de sensor nog niet onder het scherm te integreren.

Dat is opnieuw een tegenslag voor het bedrijf. De bedoeling was eigenlijk dat in de Galaxy S8 en de Galaxy S8+ de vingerafdrukscanner al onder het scherm zou zitten. Toch kon het bedrijf de problemen niet oplossen en moest het uitwijken naar de achterzijde van het scherm.

Apple wil hetzelfde

Samsung heeft nog steeds problemen met de knop en dus krijgt ook de Galaxy Note 8 waarschijnlijk geen vingerafdrukscanner onder het scherm. Het is niet duidelijk of de informatie klopt. Apple wil al een tijd lang hetzelfde en is de strijd met Samsung aangegaan. Samsung heeft haast, want Apple zou het mogelijk in de iPhone 8 wel al voor elkaar hebben. Er zijn tegenstrijdige geruchten over of het Apple gelukt is. Dat zullen we weten als de toestellen in september gepresenteerd worden.

Aanbevolen producten:

FSP SPI400U4BB FSP400-70LQ FSP400-601UG Laptop-oplader

Makita BL1815 BL1830 BL1840 Batterij 5000mAh 18V

Dell SQU-723 CD-ROM Batterij 3800MAH 10.8V

Fujitsu FMVNBP221 Batterij 45WH 14.4V

HP PK03XL HSTNN-DB6S 6789116-005 Batterij 56Wh 11.4V

accu-pc.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *