HET LAPTOP TOETSENBORD SCHOONMAKEN

Het laptop toetsenbord is een essentieel onderdeel van je laptop. Vaak wordt er op verschillende momenten van de dag gebruik van gemaakt. En dat gaat soms gepaard met vieze handen waardoor het vuil van je vette vingers ook op het laptop toetsenbord komt te zitten. Daarnaast zitten er op een laptop toetsenbord vaak broodkruimels, chipsresten, drankspetters en ga zo maar door. Om te voorkomen dat het toetsenbord erg smerig wordt, valt het aan te raden om het laptop toetsenbord regelmatig schoon te maken.

Hoe je dat het beste kunt doen lees je hier onder.

HET TOETSENBORD SCHOONBLAZEN

Om het grootste vuil uit een laptop toetsenbord te halen kun je de laptop voorzichtig op zijn kop houden en de viezigheid eruitschudden. De resten die vervolgens achterblijven kun je als volgt verwijderen:

Perslucht Wil je het laptop toetsenbord schoonmaken dan kun je een spuitbusje met perslucht aanschaffen. Daarmee is het mogelijk alle vuiligheid weg te blazen zonder dat je het toetsenbord beschadigt.

Schoonmaakmiddel
Om de toetsen van het laptop toetsenbord zelf schoon te maken gebruik je geen perslucht, maar juist een schoonmaakmiddel voor toetsenborden. Het schoonmaakmiddel zorgt ervoor dat er een laagje schuim op het toetsenbord achterblijft. Dit kun je later eenvoudig met een schoonmaakdoekje wegpoetsen. Let er wel op dat je het schoonmaakdoekje niet nat maakt. Er mag in geen geval water in het toetsenbord lopen.

Antistatische doekjes
Om het toetsenbord tussendoor te kunnen reinigen zijn er antistatische reinigingsdoekjes beschikbaar. Deze kun je gebruiken om vuil dat zich op de toetsen bevindt, zoals stof, weg te vegen.

HET TOETSENBORD AFWASSEN

Wanneer het laptop toetsenbord erg smerig is kun je het laptop toetsenbord schoonmaken door het af te wassen. DIt kun je als volgt doen:
1. Haal het toetsenbord los
Om het laptop toetsenbord grondig te kunnen schoonmaken moet je het toetsenbord loskoppelen van de laptop. Hoe je het toetsenbord kunt demonteren lees je hier.
2. Haal de plastic delen los
Nu is het mogelijk om alle plastic delen van het toetsenbord los te maken. Bij veel laptop toetsenborden is het ook mogelijk de toetsen van het toetsenbord te halen. Let wel op dat je van tevoren hebt vastgelegd in welke volgorde de toetsen op het toetsenbord zitten, zodat je deze na het schoonmaken weer op de juiste plek terug kunt klikken.
3. Afwassen
In principe zijn alle niet-elektronische onderdelen van het toetsenbord afwasbaar. Let daarbij dus goed op dat je eerst alle elektronische onderdelen loskoppelt. Zorg er ook altijd voor dat de onderdelen die je hebt afgewassen weer 100% droog zijn voordat je het laptop toetsenbord weer in elkaar zet en in de laptop plaatst. Het keyboard mag niet nat zijn.
4. Toetsenbord in elkaar zetten
Na het afwassen en het goed drogen van het laptop toetsenbord kun je het laptop toetsenbord weer in elkaar zetten en in jouw laptop plaatsen. Eens per drie maanden het laptop toetsenbord op deze manier schoonmaken is voldoende.
NIEUW TOETSENBORD

Wanneer het geen zin heeft om het laptop toetsenbord schoon te maken, omdat dit zover beschadigd is door bijvoorbeeld het knoeien van drinken over de toetsen, dan kun je er voor kiezen om een nieuw laptop toetsenbord aan te schaffen. In ons assortiment vind je voor ieder merk en model laptop een laptop toetsenbord

Aanbevolen producten:

Lenovo L15S4A01 Batterij 1970mah 14.4V

Vizio SQU-1109 Batterij 6900mah/76Wh 11.1V

Toshiba PA5212U-1BRS PABAS283 Batterij 2800mAh/45Wh 14.8V

ACER AP13J4K Batterij 3920mAh/45Wh 11.4V

ASUS C41-TAICHI31 Batterij 53Wh 15V

accu-pc.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *