Hoe maak je een telefoon, tablet, Mac of pc aansluiten op uw TV

Van live TV on-demand films, uw smartphone, tablet of laptop heeft het potentieel om uw HDTV te vervangen als uw belangrijkste bron van vermaak. Er is alleen één probleem: Het scherm is te klein.

Gelukkig zijn er een aantal opties voor het verzenden van video van uw kleine scherm op uw grote scherm. Als u een relatief recente apparaat, kunt u deze aansluiten op uw HDTV met een goedkope kabel en, in sommige gevallen, een adapter.

 

Hier zijn enkele tips over hoe je de verschillende gadgets op uw televisie aansluiten.

Hoe kan ik een Android-smartphone of tablet aansluiten op mijn TV?

U kunt de video van de meeste Android-apparaten te duwen op een HDTV of 4K set door middel van Mobile High-Definition Link, of MHL. Om te controleren of uw TV het voer kan accepteren, eerst kijken naar een MHL-logo boven een van de HDMI-poorten op de achterkant van uw set.

Het kan sexier klinken om uw apparaat en TV draadloos verbinding, in plaats daarvan. Echter, in sommige gevallen, draadloze streaming is niet de beste optie – bijvoorbeeld wanneer uw draadloze netwerk een sterk signaal niet aanbiedt. Bovendien is er de kosten van de aanschaf van een draadloze ontvanger, zoals de $ 35 Google Chromecast. En voor oudere mobiele apparaten en computers, draadloze streaming kan geen optie te zijn.

In de meeste gevallen, als je een HDTV met MHL ingebouwd, alles wat je nodig hebt is een micro-USB-naar-HDMI-kabel die in de poort worden aangesloten op uw mobiele apparaat en in de MHL-enabled HDMI-ingang op de TV. Veel nieuwere Android-telefoons gebruik maken van de omkeerbare USB Type-C-poort, maar vergelijkbaar kabels zijn beschikbaar voor diegenen telefoons. Let op, echter, dat sommige Samsung Galaxy apparaten, gewoon om anders te zijn, vereisen een speciale kabel aan te sluiten op een MHL TV. Gelukkig, het maakt niet uit welke kabel u nodig heeft, ze zijn allemaal beschikbaar voor ongeveer $ 10 voor een 6-foot snoer.

De MHL Consortium publiceert een gedeeltelijke lijst van MHL-ondersteunde apparaten op haar website . Als je niet ziet uw mobiele apparaat vermeld, contact op met de fabrikant. De nieuwste versie van MHL, zullen filmliefhebbers blij te merken zijn, ondersteunt 4K-video, die nieuwe telefoons van de wil van LG ook ondersteunen.

HDMI-poorten op oudere tv’s bieden geen ondersteuning voor MHL, dus je zult een MHL-naar-HDMI-adapter om de stroom te leveren nodig. Verschillende modellen zijn beschikbaar vanaf Monoprice voor minder dan $ 25 per stuk. Het kan nodig zijn om de lader van uw apparaat aansluit op de adapter aan extra vermogen (scherm van de telefoon heeft meestal te blijven tijdens het afspelen) te verschaffen.

Selecteer Google Nexus en LG G-serie telefoons en tablets maken gebruik van een concurrerende technologie genaamd SlimPort, net als alle Amazon Fire apparaten. Het voordeel is dat SlimPort extra vermogen vereist. Het aansluiten van een SlimPort systeem op een tv, koopt gewoon een SlimPort-naar-HDMI-adapter. Maak dan de SlimPort kabel aan op uw telefoon en de HDMI einde op uw tv, net zoals je zou doen met een MHL-apparaat.

Speciale opmerking: MHL en SlimPort adapters zijn niet cross-compatible, dus zorg ervoor dat de juiste adapter voor uw specifieke apparaat.

Een handige optie voor mensen met SlimPort gadgets is de SlimPort Nano-Console: een kleine en eenvoudige doos die in wezen verandert uw SlimPort apparaat in een TV-ready streaming-apparaat of Android-gaming console. De Analogix SlimPort Nano-Console, bijvoorbeeld, wordt geleverd met kabels voor een groot aantal apparaten, maar voor $ 55, het is aanzienlijk duurder dan een eenvoudige kabel.

Hoe maak ik een iPhone, iPad of iPod touch aansluiten op mijn TV?

Het goede nieuws: Uw TV hoeft niet MHL ondersteuning om de video aansluiting op een iOS-apparaat te maken.

Apple verkoopt een Lightning digitale AV-adapter die hetzelfde als de Android kabels volbrengt. (Een 30-pins versie van de adapter is ook beschikbaar als u een oudere iOS-apparaat.) Dit is in wezen een HDMI-adapter voor je iOS-apparaat: Aan de ene kant is er een Lightning plug (of 30-pins adapter voor oudere apparaten) , en aan de andere kant is een HDMI-poort. Gebruik een HDMI-kabel om te gaan van de adapter naar HDMI-poort van uw tv.

De $ 49 Lightning-adapters kan omgaan met 1080p video, en ze werken met alle iPhones, iPads en iPod touches dat de haven Lightning hebben. De 30-pens digitale AV-adapter verkoopt voor $ 39 en vereist een iPhone 4, iPad 2 tweede generatie of iPod touch van de vierde generatie of later.

Hoe kan ik een pc of Mac aansluiten op mijn TV?

 

De kabel die u zult gebruiken om een ​​pc of Mac aansluiten op een groter scherm zal afhangen van het display-uitgang van uw computer. Veel nieuwere pc’s en Macs hebben een HDMI-poort, dus een normale HDMI-kabel kan het lukken. Slanke laptops hebben soms een kleinere HDMI-poort, de zogenaamde mini HDMI, of een nog kleinere jack, bekend als micro-HDMI. Maar het maakt niet uit welke kabel u nodig heeft, verwachten om ongeveer $ 10 betalen voor een 6-foot-kabel.

In andere gevallen heb je een adapter nodig. Bijvoorbeeld, voor PC’s met een DVI-video-uitgang, kunt u gebruik maken Monoprice’s $ 8.25 DVI-naar-HDMI-adapterkabel . Dit zal echter geen audio naar uw TV. Je moet ofwel beluisteren via de luidsprekers van uw PC (of hoofdtelefoon) of uitvoeren van een kabel van de hoofdtelefoonaansluiting op de pc naar een audio-ingang op de tv (als die er is).

Voor sommige Macs, een Monoprice Mini DisplayPort / Thunderbolt-naar-HDMI-adapter zal, die loopt ongeveer $ 12, de truc. Macs gebouwd na eind 2009 kan de HDMI-kabel te gebruiken voor zowel audio als video. Voor audio, zal oudere Macs moeten de computer speakers, de koptelefoon of een aparte kabel te gebruiken van de hoofdtelefoonaansluiting op de TV.

Als uw computer slechts een blauwe analoge VGA-poort, het aansluiten van de machine op uw tv een bos van hardware vereist, waardoor het proces meer problemen dan het waard is. Maar als uw computer is dat oude, kan het tijd om te upgraden zijn, hoe dan ook.