Harde schijf crash recovery

Een harde schijf crash is de nachtmerrie van een computer van de gebruiker , wat leidt tot iets van het verlies van werk in uitvoering aan een onvermogen om de computer op te starten . De kosten van professionele harde schijf recovery -diensten hoog is , stijgt in de duizenden dollars met geen garanties op succes . Voordat het gaat om dat , kunt u een paar stappen die kunnen slagen in het herstellen van je harde schijf veilig en snel . De schade te bepalen

Begin het herstelproces door het beoordelen van de schade die uw harde schijf hebben ondergaan . Software schade herstelbaar meestal met behulp van een werkende PC en enkele software . Hardware problemen , echter, zal de hulp van een professional in het herstellen van uw gegevens nodig . Van uw drive hardware internals worden bewaard in een stofvrije omgeving en onderdelen worden zorgvuldig uitgelijnd . Proberen een hardware fix zonder opleiding zal die omgeving
Hardware Damage

U kunt de hardware vertellen zelf beschadigd door twee belangrijke indicatoren verstoren en de gegevens waarschijnlijk vernietigen . . Eerste is een gebrek aan ” spin- up ” ( het zoemende geluid ) van uw harde schijf als het niet starten . Je kunt testen om de macht problemen bij het ​​schakelen van de aandrijving naar een bekende werkende voedingsbron . Als de drive nog steeds niet aan de slag met de nieuwe krachtbron , dan is het een hardware storing , en je zult de professionals nodig hebben om uw schijf te herstellen .

De tweede indicator van een hardware oorzaak voor uw crash kan worden ontdekt door te luisteren naar uw schijf als het draait . Als uw station zendt een klikken , schrapend of knarsend geluid als zijn besturingssysteem , dan is de interne hardware is waarschijnlijk beschadigd . Schakel uw schijf onmiddellijk uit en ga naar een recovery specialist om te zien of de gegevens kunnen worden opgeslagen . Uw harde schijf draait op maximaal 15.000 rpm en inwendige schade aan het mechaniek kan snel platters van de schijf beschadigen waarop data wordt opgeslagen .
Software Recovery

na het bepalen van het probleem is niet hardware-gerelateerd , heb je een goede kans op het herstellen van uw schijf . De eerste stap daarbij is om reparatie functies van uw besturingssysteem te gebruiken . Computer fabrikanten en OS makers bevatten vaak recovery tools in hun installatie schijven . Start uw systeem met behulp van de installatie schijf en kies de recovery opties beschikbaar . Ze verschillen volgens de fabrikant , maar over het algemeen kunnen eenvoudige problemen op te lossen met uw harde schijf , van kwaad boot configuraties die gecodeerde gegevens .

Als uw fabrikant of OS herstelprogramma was niet succesvol , kunt u gebruik maken van derden recovery programma’s zoals als FindNTFS , die lokaliseert en herstelt bestanden op een schijf die is geformatteerd met het NTFS -formaat protocol , of Active @ Boot Disk , dat is een bootable schijf op CD , DVD of een USB flash drive die u toelaat om opstarten van uw computer bewaard om de gegevens van uw gecrashte harde schijf.

bij het kiezen van software , een vinden die records wijzigingen die u maakt en bevat ook een herstelfunctie . Je kan hebben om verschillende software acties proberen uw schijf te herstellen , en het ongedaan zou kunnen voorkomen dat u het veroorzaken van verdere schade .